Actueel

Woensdagavonden in augustus
Ook in augustus 2014 is de Hortus op woensdagavonden open tot 22.00 uur; entree tot 21.00 uur. Kom genieten van de avondsfeer! Het licht is mooi, de stad is stiller, en veel planten geuren ’s avonds het meest intens. En wie weet heeft u geluk en bloeit in de kassen de Victoria amazonica.
Lees meer
Hortusfestival
De elfde editie van het Hortus Festival brengt een eerbetoon aan Ludwig van Beethoven. Het eerstvolgende concert is op woensdagavond 6 augustus. De Zweeds-Nederlandse sopraan Asa Olsson zingt werken van onder andere Edvard Grieg en Wilhelm Stenhammar. ‘Veel van hun liederen gaan over de natuur, inclusief de elfjes, trollen en natuurgoden. In Scandinavië hebben veel mensen diep respect voor de grootsheid van de natuur, met al haar wezens. Ik ben zo iemand!’, vertelt Asa. Van Grieg zingt zij alle liederen uit Haugtussa (het Elfenmeisje). Wacht niet te lang met reserveren als u het niet wilt missen.
Lees meer
Kassen genomineerd voor staalbouwprijs
De tropische kassen van de Hortus zijn genomineerd voor de Staalbouwprijs, in de categorie Duurzaamheid. Wie van de drie genomineerden de prijs wint wordt bekendgemaakt op 2 oktober 2014. Architectenbureau, Vastgoed Universiteit Leiden, bouwers en kaspersoneel, gefeliciteerd met deze nominatie.
Lees meer