Vorige pagina

Alle activiteiten op een rij.

Rondleiding in gebarentaal

Eenmaal per maand om 11.30 uur geeft een van onze dove rondleiders een rondleiding van ca. anderhalf uur in gebarentaal langs de hoogtepunten van de Hortuscollectie. Deelname aan de rondleiding kan alleen na aanmelding (minimaal 2 dagen vóór de rondleiding). Deelname € 1,50 plus entree.
NB. Er is geen gids bij die vertaalt naar gesproken taal.

Lees meer

Open zomeravond

Alle woensdagavonden in juli en augustus is de Hortus open tot 21:00 uur; entree tot 20:30 uur. Op een aantal avonden zijn er activiteiten, zoals de klassieke muziek-concerten van het HortusFestival in de Oranjerie; maar altijd is het heerlijk wandelen en genieten van de avondsfeer. Foto: Cunie Sleijpen


Lees meer

Kinderworkshop Margriet Blom

Kunstenares Margriet Blom heeft elke woensdag in augustus een andere creatieve activiteit. Thema ‘Plant & eter’. Maak gezellig samen iets moois in de Hortus.
Deelname € 1,50 plus entree; graag aanmelden.


Lees meer

Inlooprondleiding

Elke donderdag in juli en augustus lopen onze ervaren rondleiders met u door de tuin. Dit jaar staan ze extra stil bij eetbare gewassen, en natuurlijk geniet u buiten van hun verhalen de monumentale Hortusbomen en zomerbloeiers. Om 13.30 uur het Nederlands, om 16.00 uur in het Engels. Deelname € 1,50, plus entree, aanmelden niet nodig. Foto Cunie Sleijpen.

Lees meer

Open zomeravond

Vanavond is de Hortus voor het laatst dit jaar open tot 21:00 uur; entree tot 20:30 uur. Op een aantal avonden zijn er activiteiten, zoals de klassieke muziek-concerten van het HortusFestival in de Oranjerie; maar altijd is het heerlijk wandelen en genieten van de avondsfeer. Foto Cunie Sleijpen.

Lees meer

Kinderworkshop Margriet Blom

Kunstenares Margriet Blom heeft elke woensdag in augustus een andere creatieve activiteit. Thema ‘Plant & eter’. Maak gezellig samen iets moois in de Hortus.
Deelname € 1,50 plus entree; graag aanmelden.

Lees meer

Workshop kunst met de microscoop

Kunstenaar Rob van Es maakt prachtige preparaten van planten, die honderden keren vergroot haast abstracte kunstwerken lijken. Vanavond gaat u samen met hem aan het werk: snijden, kleuren, kijken en vastleggen. Meld u tijdig aan, het aantal deelnemers is beperkt. Deelname € 15,- plus entree. ATTENTIE deze workshop is vol, u kunt zich niet meer aanmelden.

Lees meer

Inlooprondleiding

Elke donderdag in juli en augustus lopen onze ervaren rondleiders met u door de tuin. Dit jaar staan ze extra stil bij eetbare gewassen, en natuurlijk geniet u buiten van hun verhalen de monumentale Hortusbomen en zomerbloeiers. Vandaag leidt Jan Hengstmengel u rond. Om 13.30 uur het Nederlands, om 16.00 uur in het Engels. Foto Cunie Sleijpen.

Lees meer

Science café Peulvruchten

Een Science café is een gezellige, marktachtige bijeenkomst; u wandelt rond, praat en proeft hier en daar, en schuift aan bij de korte praatjes wanneer u daar zin in heeft. Ook voor kinderen is er van alles te doen. Foto: Historische Tuin Aalsmeer.

Lees meer

Themaweekend peulvruchten

Dit weekeind is er extra aandacht voor peulvruchten. Met inlooprondleidingen, beide dagen om 14.00 uur. Zondag kinderworkshop door Cynthia Faas, half 11 tot half 1. Op inloop, aanmelden niet nodig. U betaalt alleen entree, aan deelname zijn geen extra kosten verbonden.
Foto Historische Tuin Aalsmeer.


Lees meer

Picknick met een verhaal

De activiteiten in het kader van het Horizon 2020 project Big Picnic lopen naar hun einde toe. Kom vandaag samen genieten van een heerlijke picknick in de tuin (bij slecht weer in de Wintertuin). Op verschillende plekken treft u verhalenvertellers.

Lees meer

Open monumentendagen en kleine bollenmarkt

Open Monumentendag is een jaarlijks evenement in het tweede weekend van september, waarbij duizenden monumenten in Nederland – waaronder de Hortus – gratis toegankelijk zijn. Begin uw wandeling in de Hortus, op zaterdag vanaf 10 uur open, neem het Monumentenboekje mee en zoek iets bijzonders uit op de kleine bollenmarkt.

Lees meer
Bij ons leer je de wereld kennen