Vorige pagina

Alle activiteiten op een rij.

Fotocursus Zaden en vruchten

Fotograaf en biologiedocent Hans Clauzing geeft u kort instructie en daarna gaat u zelf aan het werk. Deelname €42,50 plus entree, Inclusief koffie/thee en wat lekkers
Van 10.00 - 14.00 uur. Aanmelden via de website van Hans Clauzing.


Lees meer

Wetenschappelijk tekenen tropische plantenfamilies -VOL

Bioloog en wetenschappelijk tekenaar Esmée Winkel laat u de planten in de tropische kassen zien en helpt u ze helder weer te geven. Deelname € 75,- per cursusdag; U kunt zich voor een of voor meer dagen inschrijven. Studenten kunnen kosteloos deelnemen op vertoon van een geldige collegekaart, wel aanmelden. Van 10.30-15.00 uur. Attentie deze cursus is vol; u kunt zich niet meer inschrijven.

Lees meer

Zondagwandeling Tropische kassen

De verbouwing van de tropische kassen ligt inmiddels een paar jaar achter ons, en de beplanting is mooi volgroeid. Vandaag wijzen kaschef Rogier van Vugt en rondleider Astrid Roquas u op bijzonderheden: een wonderlijk gevormde bloem, een felgekleurd blad, een plant die huisvesting biedt aan mieren, en meer.
Start 12.00 uur, deelname € 1,50 plus entree, aanmelden niet nodig.

Lees meer

Zondagrondleiding Bomen in de winter

Tuincollega Wouter Koopman wandelt met u langs de winterse Hortusbomen en wijst u op allerlei bijzonderheden.
Start 12.00 uur, deelname € 1,50 plus entree, aanmelden niet nodig.

Lees meer

Start voorjaarsreeks ‘Hovo in de Hortus’

Door Evelien Rozema, over planten, voeding en gezondheid. De andere cursusochtenden zijn 26 januari, 2 februari en 9 februari, steeds van 10.30-12.30 uur. Informatie en aanmelden t.z.t. via de website van de Hovo.

Lees meer

Workshop wetenschappelijk tekenen ‘Rijst en grasachtigen’

Door bioloog en wetenschappelijk tekenaar Esmée Winkel. Vandaag worden rijst en andere grasachtigen bestudeerd, u werkt deels met herbariummateriaal. Deelname € 75 per cursusdag; Studenten kunnen kosteloos deelnemen op vertoon van een geldige collegekaart, wel aanmelden. Van 10.30-15.00 uur.

Illustratie Esmée Winkel

Lees meer

Hortus wintercollege ‘Eetbaar Herbarium’

Door hoofd collectie botanie Christel Schollaardt
In het herbarium sluimeren allerlei planten, soms al honderden jaren. Planten uit alle windstreken, zorgvuldig verzameld en gedroogd. Een aantal ervan is voorvader van belangrijke voedingsgewassen. Christel Schollaardt - auteur, hobbykok en hoofd collectie botanie - vertelt welke geheimen er te vinden zijn tussen dit herbariummateriaal, en waarom dit herbarium zo belangrijk is. Deelname € 1,50 plus entree, graag aanmelden.

Lees meer

Zondagwandeling Overwinteren in de Hortus

Het is nog volop winter maar zachtjesaan gaan we naar de lente toe. Hoe doorstaan de planten in de Hortus de koude en donkere maanden, om straks weer uit te barsten in groei en bloei?
Hanneke Jelles wijst u het sluimerende leven in de winterse tuin. Start 12.00 uur, deelname € 1,50 plus entree, aanmelden niet nodig.

Lees meer

Start voorjaarsreeks Museum Jeugd Universiteit

De voorjaarscolleges van de Museum Jeugd Universiteit hebben planten en eten als onderwerp. De serie van vier colleges is bedoeld voor kinderen van tussen de 8 en 12 jaar. In de Hortus krijgen ze een hoorcollege van een half uur, en daarna gaan ze zelf aan het werk. Vandaag gaat het over ‘Eten uit het tropenbos’.


Lees meer

Wintercursus botanisch tekenen door Anita Walsmit Sachs

In deze 4 dagen starten we met natuurgetrouw tekenen en uitwerken van planten of delen daarvan in zwart/wit. De uitwerking van de tekening is naar keuze in potlood, inkt of aquarel. Kleurenleer, techniek en compositie komen in deze cursus aan de orde. De begeleiding is zoveel mogelijk op individuele basis, maar enige tekenvaardigheid is een vereiste voor deze cursus.
Het aantal deelnemers ligt rond de 14 personen, graag aanmelden.
Deelname € 275,- incl. 21% BTW en excl. materiaal.

Lees meer

Fotocursus Winterlicht

Fotograaf en biologiedocent Hans Clauzing geeft u kort instructie en daarna gaat u zelf aan het werk. In de winter is het buiten vaak prachtig, maar het licht is schaars. Hoe vang je de tintelende sfeer van een winterse dag, hoe maak je een stralende foto in de schemerige tropische kassen? Deelname €42,50 plus entree, Inclusief koffie/thee en wat lekkers. Van 10.00 - 14.00 uur.Lees meer

Workshop wetenschappelijk tekenen ‘Tropisch fruit’

Door bioloog en wetenschappelijk tekenaar Esmée Winkel. Vandaag gaat de aandacht uit naar tropisch fruit. Deelname € 75 per cursusdag; Studenten kunnen kosteloos deelnemen op vertoon van een geldige collegekaart, wel aanmelden. Tijd: 10:30 - 15:00 uur.

Foto Art Vogel

Lees meer
Bij ons leer je de wereld kennen