Vorige pagina

Alle activiteiten op een rij.

Workshop wetenschappelijk tekenen ‘Bolgewassen’ VOL

Door bioloog en wetenschappelijk tekenaar Esmée Winkel. U kunt zich voor een of voor meer dagen inschrijven. Deelname € 75 per cursusdag; Studenten kunnen kosteloos deelnemen op vertoon van een geldige collegekaart. Deze workshop is VOL, aanmelding is niet meer mogelijk.
Van 10.30-15.00 uur.

Lees meer

Hortus Wintercollege Texelse sneeuwklokjes

Door Nieteke Roeper
Van 14.30-16.00 uur. Afhankelijk van het weer en het onderwerp wandelt u na de lezing nog even met de lezinggever door de tuin. Deelname € 1,50 plus entree, graag aanmelden.

Lees meer

Nationale Museumweek

3 april-9 april 2017: Nationale Museumweek
Zo’n 350 musea, waaronder de Hortus botanicus Leiden, zetten hun collecties extra in het zonnetje deze week.Lees meer

Zondagwandeling Varens binnen en buiten

9 april 2017: Zondagwandeling Varens binnen en buiten
Varenkenners Harry Roskam en Gerda van Uffelen tonen u de collectie tropische varens én de grote collectie winterharde varens in de Hortus. Laat u verrassen door de vele vormen en de bijzondere aanpassingen van deze plantengroep. Er zijn varens die zichzelf tot bloempot omtoveren, anderen groeien in de vorm van een gebruiksklaar mierennest - en weet u nog, de varens die uw oma vroeger in de badkamer had?
Start 12:00 uur, Deelname € 1,50 plus entree, aanmelden niet nodig.

Lees meer

Museum Jeugd Universteit ‘Hoe maak je een herbarium?’

Door Roderick Bouman. Voor kinderen tussen de 8 en 12 jaar. Start 14.00 uur. Deelname € 5,- inclusief entree, graag aanmelden.
Blaadjes of hele planten drogen in een boek of een stapel kranten, dat hebben we allemaal wel eens gedaan. Maar waarom reizen wetenschappers naar verre oorden af om daar te verzamelen, hoe doen ze dat en wat gebeurt er verder mee?

Lees meer

Wandelboekje Kroonjuwelen uit Azië beschikbaar

Vanaf vandaag is het nieuwe wandelboekje ‘Kroonjuwelen uit de kassen’ beschikbaar. Het laat u de hoogtepunten van de tropische kassen zien, waar een aantal planten extra is uitgelicht met behulp van kunstzinnige en historische foto’s. Buiten laten driehoeksborden fraaie platen uit de boeken van Rumphius zien.

Lees meer

Workshop Wetenschappelijk tekenen ‘Orchideeën’ VOL

Door bioloog en wetenschappelijk tekenaar Esmée Winkel. U kunt zich voor een of voor meer dagen inschrijven. Deelname € 75 per cursusdag; Studenten kunnen kosteloos deelnemen op vertoon van een geldige collegekaart, wel aanmelden. Van 10.30-15.00 uur.
NB. Deze workshop is volgeboekt. U kunt zich nog wel inschrijven voor een van de volgende delen.

Lees meer

Wetenschappelijk tekenen voor kinderen

Vandaag kunnen kinderen van 8-12 jaar aan het werk als een echte wetenschappelijk tekenaar. Van 14.00-15.30 uur; deelname € 1,50 plus entree. Graag aanmelden.Lees meer

Science café Vanille

De Hortus heeft een mooie collectie Vanille-orchideeën. Vandaag kunt u horen, zien en proeven wat echte vanille is en hoe die groeit. Laat u verrassen door andere eigenschappen van vanille: onderzoeker Barbara Gravendeel vertelt over het onderzoek naar geneeskrachtig gebruik, en over de plannen om in Nederland vanille te kweken. Hortus-kaschef Rogier van Vugt praat u bij over het onderzoek naar een orchidee die als koffie gebruikt wordt. Ook Danny Dukers, bezig met het opzetten van een Minor-opleiding Science of Cooking, is aanwezig.

Geen extra toegang, alleen regulier Hortusentree; geen vaste starttijd, vrij in- en uitlopen. Van 14.00-17.00 uur.

Lees meer

Plantenmarkt

13 mei 2017 - 10:00: Plantenmarkt
Van 10.00-17.00 uur.
Veel keus uit planten voor binnen en buiten; maak van de gelegenheid gebruik om rond te wandelen door de Hortus in voorjaarstooi. Regulier entree.

Lees meer
Bij ons leer je de wereld kennen